De Leukste Hotels, - B&B's - Villa's en - Vakantiehuizen voor het Weekend!

Iens becomes sleepwize…

Een andere site die veel betrouwbare info over uit eten gaan geeft is natuurlijk Iens.

Iens is de vleugels aan het uitslaan middels een samenwerking met Bookings.nl die nu aan de site van Iens is geplakt om de hotels te vinden. Iens gaat er een commentaar rubriek naast plakken……ze zijn er nog niet mee klaar zo te zien. Daarmee zijn ze wel in mijn achting gedaald. Ik vond hun opzet juist zo leuk met lijstjes met cijfertjes waar tienduizenden internettertjes aan meewerken. Lekker democratisch en helderder dan andere eet lijstjes (Lekker Eten bijvoorbeeld, waarbij je niet weet wat voor mensen de proef rapporten maken). Naar mijn idee hadden ze met het opbouwen van een hotel data base van de grond af moeten beginnen zoals ze bij de restaurants hebben gedaan. Nu verworden ze tot (verlengstuk van) “just another portal” !?

Moeten we het commentaar van gasten op hun verblijf zoals dat bestond in het oude, verdwenen, gastenboek va deze site nu maar niet hier op de een of andere manier in de weblog weer een plaatsje geven?

Vorige

Great Small Hotels

Volgende

Nieuwe B&B in Groningen met inrichting van Pilat&Pilat

  1. simone brummelhuis

    IENS wil eerst dat de IENS bezoekers aan het idee wennen dat er ook een IENS hotels komt. Op dit moment is dat het meest eenvoudig via de samenwerking met Bookings. De samenwerking met Bookings heeft slechts betrekking op het reserveringssysteem; IENS is vrij om op termijn alle hotels erop te zetten die we willen, en de bedoeling is dat zoveel mogelijk proevers weer hun positieve en negatieve commentaar gaan geven. Het systeem daarvoor, inclusief database, website en een kring van mensen die de (eind)redactie/coordinatie per regio gaan doen, zijn we aan het opzetten. We blijven onafhankelijk hoor!

  2. Tja, waarom staat die reaktie rubriek niet meer op weekendhotel?

    Toen ik met weekendhotel begon had weekendhotel ook een optie waar bezoekers hun reakties konden achterlaten. Helaas heb ik die rubriek na een half jaar moeten afschaffen omdat er nogal wat ‘rare’ reakties op werden geplaatst. Opvallend veel hoteleigenaren die hun eigen hotel aanprezen of ongemotiveerde reaktie van bezoekers als ‘wat een rot zaak’ intypten.

    Daarom hebben we de mysteryguest formule en de weekendreports doorgezet, dit biedt veel betere onafhankelijke info vind ik. We hebben nu 32 weekendhotels bezocht en besproken en als we zo doorgaan komen we op den duur wel aan 100 weekendreports.

    Echter het idee dat iedereen reakties kan geven is toch wel charmant, kortom ik ga er nog eens over nadenken of er, als aanvulling op de weekendreports, een slimme leuke variant op deze formule te bedenken is.

    Any ideas?

  3. Beste Simone,

    Dank voor je reactie die veel verduidelijkt. Zoals je misschien hebt begrepen ben ik een fan van Iens.

    Wellicht een idee om een en ander ook wat duidelijker te maken op de site van Iens zelf.

  4. Willem

    Omdat moderation zit ingebakken in een weblog dacht ik:

    We kunnen met moderation de bij het oude gastenboek gerezen bezwaren nu wellicht wat makkelijker ondervangen, maar ik weet ook van gemodereerde nieuwsgroepen dat moderation een nachtmerrie aan tijdverslinding kan worden…..

    Iens wordt niet gemodereerd, althans niet op voorhand zo te zien, maar ik denk dat ze wel de mogelijkheid hebben de regelrechte junk comments er zonder veel tijdsbeslag vanaf te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén