Op 24 november werd via een persbericht bekend dat de overname van het merk Le Meridien voor ingeveer $ 225 mio door Starwood Hotels & Resorts is afgerond.
Anders dan ik veronderstelde, blijft Le Meridien (voorlopig?) als achtste merk voortbestaan binnen de Starwood Hotels groep, naast de merken

De stenen, dat wil zeggen de 130 gebouwen van Le Meridien, zijn voor het grootste deel in een aparte vennootschap ondergebracht, een joint venture van Starwood en Lehman, genaamd Starwood Capital Group LLC, dat o.a. ook in champagnehuis Taittinger deelneemt.
Starwood Hotels & Resorts zelf heeft onlangs een 38 tal eigendommen voor $ 4,1 miljard verkocht aan Host Marriott. Host Marriot op zijn beurt is weer de stenen vennootschap die uit het Marriott concern is ontstaan via splitsing van stenen en management.

Voor mij als eenvoudige weekendhotello is het altijd weer mindbogling te zien al dat geschuif met stenen, maar ook bijvoorbeeld dat Starwood met een loyalty programma met meer dan 24 mio preferred guests “even” het management van 130 hotels erbij koopt met meer dan 25.000 werknemers, die overigens bij de eigenaren van de stenen in dienst zijn en hun baan natuurlijk weer niet zeker zijn.

Update 2020 door Happy Hotelier
Bovenstaande links verwijzen tegenwoordig naar Marriott hotels….ik moet dit nog verder uitzoeken, vandaar dat deze post op mijn to do list is geplaatst. Feit is in ieder geval dat Starwood en Marriott zijn gefuseerd sinds deze post.