De Leukste Hotels, - B&B's - Villa's en - Vakantiehuizen voor het Weekend!

Casa Libelle – Mama gaat naar Barcelona!


Het fenomeen B&b wordt nu echt populair! Vrouwenblad Libelle opent binnenkort een eigen bed and breakfast in Barcelona. Casa Libelle heet het en het zal vanaf 20 december worden gerund door lezeressen van het blad.

We werden hierover getipt door Annet de Bont van B&B Prinsheerlijk (anno 2020 gesloten en Annet is nu van My Moodz. Zij is in maart aan de beurt om de zaak in Barcelona voor 4 weken te runnen “best spannend maar gelukkig heb ik al ervaring met het runnen van een b&b”

“Het initiatief is bedoeld om lezeressen uit hun dagelijkse sleur te laten ontsnappen en te kijken hoe zij zich staande houden in zo’n nieuwe situatie”, aldus een woordvoerder van Libelle.

De belevenissen van de lezeressen zijn vanaf 20 december in tekst en beeld te volgen via de website van het blad.

Een van de lezers heeft hier al een voorschot op genomen en is zelf maar alsvast een weblog gestart (kijk zo doen we dat!) onder de titel ‘Mama gaat naar Barcelona’ (anno 2020 verdwenen), Leuk!

Update 2020: De B&B waar het over ging bestaat nog steeds en heet Poblenou Leuk!

Vorige

Verander je b&b in een Winterfair

Volgende

Voor het dromen de kerk in

18 Reacties

 1. Hallo Willem,
  Laat ik nou nog eerder naar Barcelona mogen gaan dan Annet 🙂
  Op het moment dat ik er zit (van 12 januari tot 9 februari) zal mijn weblogje dan ook ‘Mama zit in Barcelona’ heten.
  Het is nu alvast aangemaakt -bloggen is mij niet helemaal vreemd- opdat ik dan met mijn gezinsleden, die ook toegang hebben tot de blog, kan communiceren op een andere manier dan e-mail of telefoon.
  Mag ik je wel even heel erg bedanken voor de link naar mijn blog hier. Ik ga nu eenmaal voor de statistieken en hopelijk stijgt het bezoekers aantal aanzienelijk!

  Kitty

 2. Wat een ontzettend leuk en goed idee zeg! Met dit gevoel zijn wij vorig jaar ook met onze bed & breakfast in hartje Amsterdam begonnen!

 3. Hoi Willem,

  Wat goed dat de fotootjes weer terug zijn! Dat heb je weer snel geflikt!

  Hoi Kitty,

  Hoe zit dat nu precies met Casa Libelle?

  Is het een B&B dat door Libelle is opgezet of een bestaand B&B dat door Mercedes wordt gerund waarbij de door Libelle geselecteerde dames bijstand geven? Als het door Libelle is opgezet, wat gebeurt er dan na een jaar?

  Hoeveel kamers heeft het?

  Hoe kun je ervoor boeken?

  Deze vraag komt voort uit het feit dat Marlies van Vakantiehuis Blogo deze post had overgenomen en daar de vraag werd gesteld: Hoe kun je ervoor boeken?

  Ik heb dezelfde vragen ook al geprobeerd op je weblog beantwoord te krijgen en me zelfs (als man…mind you) opgegeven voor het Libelle Forum en daar rond geneusd, maar nergens staat de achtergrond duidelijk vermeld. Als ik vragen stel op diverse blogs dan zie ik ze niet terug omdat ze waarschijnlijk gemodereeerd worden.

  Ik zie dat er filmpjes gemaakt worden en dat er een paar op de website staan. Ik zie dat je een link hebt naar Endemol. Is het een format dat Libelle samen met Endemol doet?

  Ik vind het net als Willem een heel leuk idee en ook heel goed (dat zie je al aan een paar van die filmpjes) om eens aan een groter publiek te laten zien hoeveel werk er achter het runnen van een B&B zit:-)

  Ik hoor graag!

  Guido

 4. Hoi Marcel,

  Leuke B&B. Let je even op je gastenboek? Er is daar een gastenboek spammer aan de gang:-)

 5. @guido
  Een antwoord op je vraag vind je terug in mijn weblog: Mama Gaat naar Barcelona
  Kijk even bij het archief rechts, kies voor de maand december en start hélemaal onderaan. Dat is tevens het stukje met uitleg.

 6. @ Kitty
  Dank je voor je antwoord.
  Zucht….Eerst moet ik IE opstarten, omdat door het gebruik van achtergrondkleuren die ik niet in Firefox kan zien, ik je rechterkolom niet kan lezen op Mama Gaat naar Barcelona
  Vervolgens begrijp ik het na lezing wel een beetje beter, maar waar kun je boeken voor een verblijf in Casa Libelle als gast?

 7. @guido

  Klopt, sorry. Blogspot is inderdaad alleen met IE te bekijken. Of je moet de tekst gewooon highlighten 🙂
  Ik heb daar zelf niet over te vertellen 🙁

  Wat betreft je vraag, ik heb die doorgespeeld naar Libelle. Ik kan er dus geen zinnig antwoord over geven.
  Maar waarom mail je zelf niet even naar Libelle?

  Kitty

 8. @ guido;
  Helaas kan ik jou niet helpen aan het adres van de casa, of hoe je moet boeken. Ik denk dat je het dichtst bij het vuur zit als je contact opneemt met Libelle of met Endemol.Die kunnen jou misschien uit de brand helpen, het zal toch een keer bekend gemaakt moeten worden.

  Groet, Jolanda

 9. We beginnen nu toch echt benieuwd te worden (is het nu echt een functionerende b&b of meer een Villa Felderhof?). Zelf zit ik toevallig 3 weken in Barcelona vanaf half februari, ik zal dan ook eens langslopen bij Casa Libelle (@Kitty en Jolanda: zitten jullie dan toevallig daar?).

 10. @ Kitty
  Bedankt voor je antwoord.
  Dat IE je Blog alleen leesbaar maakt komt volgens mij door je theme of doordat je een achtergrond foto hebt gebruikt zonder de repeat uit te schakelen. Jolanda’s Blog is namelijk wel heel goed in Firefox te lezen.

  @ Jolanda
  Ook jij bedankt voor je antwoord.
  Ik heb de redactie van Libelle al dezelfde vraag gesteld op hun site en laat het maar even rusten totdat ze ergens reageren.
  Oh ja, ik heb de link naar je Blog voor je ingevuld. Dan ben je ook vanuit hier aan te klikken. Ik neem aan dat je daar geen bezwaar tegen hebt.

  Haha het wordt een beetje simultaanschaken op meerdere borden zo:-)

 11. @ Willem, helaas!!
  Dat is nou echt jammer! Jolanda en ik zitten er van 12 januari tot 9 februari.
  Kan je ‘toevallig’ niet eerder??

  @ Guido, ik ga NU op zoek naar de repeat. Bedankt voor het meedenken.

 12. @Guido: Hardstikke leuk dat mijn blog nu ook via hier te lezen is, krijg ik ook wat meer response misschien! Succes met je speurwerk naar de casa, het wordt vast wel beloond!!

  @willem: Jammer, Kitty en ik zijn dan alweer weg. Had je graag ontmoet, misschien toch later een keer!!

 13. annet de bont

  Hallo Willem,

  Leuk als je even komt kijken. Ga je naar Barcelona om B&B’s te zoeken? Misschien kunnen we er nog een leuk artikel over maken voor op de site maar dat bespreken we daar wel. Ik ga samen met Astrid van Leeuwen van 9 februari tot 9 maart. Afgelopen zaterdag zijn Astrid, Sylvia en Renate ( dit zijn de 2 dames die ons de 3e en 4e week komen vergezellen) en Annette (die Astrid en mij weer af komt lossen) bij mij op de koffie geweest. Was erg gezellig ! Klikte prima met allemaal. Dat komt goed daar. Al onze belevenissen zijn vanaf 9 februari te lezen op http://www.casalibelle.nl.

  Groetjes,
  Annet de Bont
  B&B Prinsheerlijk te Beek-Ubbergen

 14. @Annet: Jawel, ik ben binnenkort in Barcelona om b&b’s enzo te checken, (vanaf medio 2007 gaan we ook de leuke steden in Europa toevoevoegen aan Weekendhotel, vandaar). Ik bel je wel wanneer ik Barcelona ben.

 15. Hoi Annet , succes heb je nog plekken vrij?
  Groet van de oude herbergh

 16. We krijgen veel mailtjes met de vraag hoe je kan reserveren bij Casa Libelle. Dat kan per email, een mailtje naar de eigenaresse Mercedes (ze spreekt Engels) is voldoende: hostal.poblenou@telefonica.net
  Kamers vanaf 70 euro per nacht.

  De Libelle dames helpen de eigenaresse met het runnen van de zaak maar zijn daar eigenlijk – net zo als ieder ander – gewoon lekker te gast.

 17. J.A.Lorijn

  Bedankt voor Uw informatie. Wij zullen tgt contact opnemen met Casa Libelle voor een reservering.
  Met vriendelijke groet,

  Joh. A. Lorijn

 18. Dank zij Erik van Roekel van Marketing Facts weten we (eindelijk) dat Libelle inmiddels een link heeft opgenomen om Hostal Poblenou te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

%d bloggers liken dit: