In onze serie “waar zit Weekendhotel deze zomer” weer wat mooie fotos en suggesties voor leuke b&b’s. Zuid Frankrijk is het dit jaar.

Waren we in 2006 nog in het prachtig aangeharkte Provence/Luberon (zie mijn tips van toen), nu is het terrein wat ruiger, Languedoc-Roussillon in de buurt van Carcassonne (je kan de Pyreneen vanaf hier zien).


Ik ben 4 weken op bezoek bij een vriend die hier volgend jaar een cultuur festival organiseert. Voor mij de taak om alle chambre d’hotes en gites in de omgeving uit te kammen op zoek naar geschikte “herbergement” voor de festivalgangers.



Ik moest mij beperken tot een straal van 8 km rondom het festivaldorp. Kortom dorpje in, dorpje uit. Via via werden mij steeds meer inside adressen toegespeeld. We kwamen op de koffie (liters wijn!) bij Fransen, Monagasken, Amerikanen, Engelsen en jawel ook enkele Hollandse families. Ze lijken hier allen hun draai te hebben gevonden.

Dit gebied is duidelijk in ontwikkeling. De prijzen van onroerend goed zijn nog niet over de top en dit trekt ondernemende hoteliers aan. In de zomermaanden zitten alle hotelletjes goed vol, buiten het seizoen is het hier echter heerlijk rustig (en prachtig weer!).

Leuke b&b’s en gites in deze buurt:
www.chateau-de-moussoulens.com
www.manufacture.nl
www.larougeanne.com
www.gites-alajambe.com
www.lesangesauplafond.com
www.abbaye-de-villelongue.com
www.forgedemontolieu.com
www.relais-de-ventenac.com
www.letrabet.com