In Nederland hebben we natuurlijk een overbekende docusoap, Chateau Meiland, waarin Martien Meiland samen met zijn partner Erica en hun dochter Maxime met haar twee jaar oude dochter Claire een verwaarloosd kasteel hebben omgebouwd tot een prachtige chambres d’hôtes, Chateau Marillaux dat volgens de site in 2020 al volgeboekt is…de invloed van TV promotie is nog steeds groot. De serie wordt ook in Belgie uitgezonden. Op 23 maart 2020 begint het derde seizoen…Ik vraag mij af of het heel handig is voor de kijkcijfers dat Martien onlangs o.a. op Instagram aankondigde dat ze van plan zijn na het seizoen terug te verhuizen naar Nederland…

Chateau Marillaux komt dus te koop!

België krijgt ook weer een eigen Docusoap: Inmiddels zijn de opnamen gestart begonnen voor de docusoap Chateau Planckaert:

Iedereen kent de familie Planckaert wel: voormalig wielrenner Eddy Planckaert (61) en zijn vrouw Christa (62); hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen Francesco (37) en Magali (34) met Devon, (13) Noa (11) en Yukka (9); Stephanie (30) en Christopher (33) met Iluna (14), Mageno (11) en Elara (4); en Junior (27). Dan is er ook nog de 93-jarige Clara, Christa’s moeder.

De Planckaerts steunen elkaar onvoorwaardelijk in alles wat ze ondernemen. Zeker met het grote project dat Eddy en Christa op zich hebben genomen… In een impulsieve bui kochten ze vorig jaar een kasteel van Lodewijk XV om er een gezellig hotel van te maken. Er is echter een groot probleem: het kasteel heeft een totaalrenovatie nodig. Na een brand in 2015 was het dak van het pand volledig weg en de binnenkant verwoest. Gelukkig zijn de nieuwe kasteelheren thuis in renovaties.

Château Planckaert is in het najaar van 2020 te zien op Eén.

Eddy is geen onbekende in reality tv (om eens een engelse term te gebruiken) met zijn Ten Huize Planckaert verscheen het gezin al 12 jaar op de Vlaamse TV. Daarvan werden ook uitzendingen door SBS 6 vertoond.

Ik groet U!
~~~
Happy Hotelier