De Leukste Hotels, - B&B's - Villa's en - Vakantiehuizen voor het Weekend!

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Deze vraag krijg ik zo vaak dat ik maar besloten heb er een artikeltje aan te wijden. Wel, eigenlijk is het heel eenvoudig, schrijf je in bij Weekendhotel en je bent via Google zo gevonden.

Hoe gaat dat in de praktijk? Iemand zoekt bijvoorbeeld op “hotel domburg”  of “bed and breakfast Maastricht“. Hoog in de resultaten zie je altijd wel 2 pagina’s van Weekendhotel staan, via die pagina’s komen bezoekers bij Weekendhotel binnen en gaan ze rondkijken (en voor je het weet zitten ze te kijken naar jouw hotel!).

Ja, bedankt Willem, maar we willen zelf met onze website bovenin die resultaten staan! Tja dat is een stuk ingewikkelder. Je kent ze wel, die emails met als kop “u bent niet te vinden via de zoekmachines”, emails van bedrijven die beloven dat wel even voor je te kunnen regelen. Ze beloven gouden bergen maar pas op, het zijn veelal malafide “hit and run” bedrijven.

Wat kan je doen?

1. optimaliseer je website voor de zoekmachines.
Een goede website is “geoptimaliseerd” voor de zoekmachines. Dit is iets wat je webdesigner voor je kan doen. Helaas schiet dat er vaak bij in, ik schat dat zo’n 50% van de websites van hotels op Weekendhotel wat dat betreft nog sterk verbeterd kunnen worden.

Een geoptimaliseerde website (b.v. geoptimaliseerd voor de zoekwoorden “hotel domburg”) garandeert nog geen hoge positie bij Google maar het is wel het minste wat je als hotel in Domburg kan doen (doen dus!).

2. zorg dat zoveel mogelijk websites naar jouw website linken.
Dit is cruciaal! Google telt een link naar je website als een “vote” voor je website. Dus meer websites die naar je linken is meer votes! Probeer dus zoveel mogelijk, vrienden, buren en collega’s naar je te laten linken. De link van Weekendhotel naar je website geldt dus alvast als 1 vote (van je vrienden moet je het maar hebben!).

Dus, iemand zoekt op Google en tikt in “hotel domburg” (je hebt gelukkig net je website voor die keyword geoptimaliseerd) en Google heeft gemerkt dat vele websites naar jouw hotelwebsite linken (daar moet je wel een jaartje consequent aan werken, dat gaat niet vanzelf!). Et Voila! wat presenteert Google bovenaan (wel, in iedergeval boven je conculega hotels), je eigen hotel!

Wie kan mij helpen?

Je webdesigner is de meest aangewezen persoon (maar die is er veelal niet in gespecialiseerd). Twee vrienden van mij zijn een bedrijfje gestart www.alwayontop.nl dat zich specialiseert in dit soort zaken. Zij analyseren je huidige website, doen aanbevelingen over zoekmachine optimalisatie (dit gaat veel verder dan het plaatsen van wat keywords in de “metatags”) en vatten het allemaal samen in een handzaam rapport.

Hierin staat eigenlijk simpelweg wat jezelf en je webdesigner moet doen om de zaak goed op de rails te zetten. Een ideaal middel om je webdesigner goed mee aan te sturen (en te controleren). Kosten vanaf euro 495,-.

Update 2020 door Happy Hotelier:

Willem was hier een kei in. De gegeven voorbeelden kloppen nattuurlijk niet meer nu Sinds 31 december 2019 de site Weekendhotel gesloten is.

 

 

Vorige

Hotelier’s Horror: Bed Jumping

Volgende

Kikke met een Qiq

14 Reacties

  1. En, niet te vergeten: Discussieer mee op dit weblog en vermeld de link naar je hotel, want de spiderbots van de grote zoekmachines komen hier dagelijks langs en dat helpt dan weer bij je ranking.

  2. Als Account Manager bij Open World, http://www.openworld.org ,ben ik o.a. verantwoordelijk voor SEO (Search Engine Optimisation), van diverse hotel websites. Ik adviseer hotels vaak om te beginnen bij de het optimaliseren van de titels, metatags en inhoud van de verschillende pagina’s. Daarbij zijn veelal de homepage en de locatiepagina belangrijk. De homepage spreekt voor zich, maar de locatiepagina is belangrijk omdat hier de locatie en de verschillende attracties/activiteiten, die in de buurt van het hotel liggen, genoemd kunnen worden. Zoekmachines indexeren deze informatie en wanneer er gezocht wordt op de combinatie ” ‘attractienaam’ + hotel “, komt je website goed naar voren.

    Ook zie je nog steeds website die voltallig in Flash zijn opgebouwd, zoekmachines kunnen hier niet goed mee omgaan en dus wordt de Flash inhoud (meestal) niet geindexeerd, dit resulteert in een minimale vindbaarheid. Wanneer een website helemaal uit Flash is opgebouwd, kan het invoegen van een zogenaamde footer tekst in HTML, de website toch beter vindbaar maken.

    Daarnaast geeft Google goede informatie over het indexeren van sites binnen deze Search Engine, die verreweg het grootste marktaandeel heeft, kijk dus eens op: http://www.google.com/support/webmasters?hl=nl

    Natuurlijk komt er nog veel meer bij kijken, maar bovenstaande tips gaan iets verder in op het vindbaar maken van websites.

  3. Graag zou ik meer informatie willen hebben over het ZELF verbeteren van je positie binnen google.

    mike

  4. Jeroen

    Wel een heel cool stukje dat je boven in google komt dus daarom zet ik mijn link hier ook neer

  5. Jeroen

    Weekend hotel heeft mij in ieder geval geholpen aan een hotel

  6. Daniel

    Mij ook! bedankt!

  7. Hilde De Backer

    Ik zal de raad van de “heren” ook eens opvolgen + België mag toch zeker ook niet ontbreken! ? 🙂

  8. Bedankt voor je tips Willem en succes met weekendhotel.nl

  9. Toch wel knap om met dit artikel ook echt bovenaan in google te komen.
    http://www.leerwiki.nl/Hoe_kom_je_hoog_bovenaan_google
    komt minder ver

  10. Hoi,
    Ik heb altijd goed in de ranking van Google gestaan,maar nu ben ik ineens aan het dalen.

    Hoe zou dit kunnen.

  11. Yvonne

    Ik zou ook graag te weten komen hoe je zelf hoger in positie komt bij google.
    Mijn webdesigner is nog niet zo ver

  12. En vergeet ook niet de verschillende landenversies van Google. Google.co.uk geeft weer totaal andere resultaten dan Google.nl of Google.de !

  13. Wij van http://www.gaafgoed.nl kinderkleding zijn pas begonnen met onze website en staan te springen om tips en trucs om bovenaan in google te komen. Mocht dit binnen nu en een jaar lukken dan boeken we een weekendje hotel.

  14. Ik ben net gestart met een website met leuke brocante in Rotterdam. Ook leuk om je B&B mee in te richten. We hebben mooie kasten, leuk bestek en servies, tafellinnen en binnenkort ook hele mooie spreien. Verder bijzondere accessoires en dat voor niet al te veel geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén